Alexander Prent en Roy Versluis naar Jonathan

Auteur:
Redactie

De seniorenselectie van Jonathan wordt het komend seizoen versterkt met twee spelers die hun sporen in het amateurvoetbal ruimschoots verdiend hebben. De Zeistenaren Alexander Prent en Roy Versluis (beiden 34 jaar) zullen zich in de voorbereiding van seizoen 2018-2019 bij de A-selectie van nieuwe hoofdtrainer Rob Zomer melden. Opvallende namen, want beide spelers hebben op een beduidend hoger niveau gevoetbald dan waarop Jonathan al jarenlang acteert.

Roy Versluis begon zijn voetbalcarrière bij Saestum. Hij werd als talent door Feyenoord opgemerkt en speelde tot zijn 19-de in de schaduw van De Kuip. Daarna volgde Betaald Voetbalclubs RBC, AGOVV en TOP Oss. Na zijn avonturen bij deze BVO’s voetbalde Roy voor GVVV, VVA'71, kortstondig SVL en tenslotte Bennekom. Die laatste eersteklasser verruilt Roy na dit seizoen voor Jonathan. “De combinatie van werk en privé vergt veel tijd van me. De laatste jaren was ik op zaterdag vaak vroeg van huis en pas laat weer thuis. Ik heb inmiddels drie jonge kinderen en een drukke baan waar ik bovendien veel reisuren voor maak.”
Roy speelt bij voorkeur centraal in de verdediging of middenveld. Er is volop gespeculeerd voorafgaand aan zijn definitieve besluit om bij Jonathan te gaan voetballen. “Ja bekend, bij Jonathan krijgen spelers geen vergoeding. Ook ik niet. Maar die tijd ligt achter mij. Het gaat mij maatschappelijk goed. Ik heb echter nog steeds de drive om voor de prijzen te voetballen. Dat doe ik dan graag bij een club uit mijn woonplaats. En ik voetbal nu eenmaal het liefst op zaterdag, daarom is Jonathan een logische keuze voor mij. Mijn voormalige buurman Arjen Grapendaal was altijd lovend over Jonathan. In de zaal voetbal ik met Jonathan-1 speler Henk van Delft. De ambitie en technische mogelijkheden van Jonathan spreken mij bovendien aan. En tot slot, ik vind het eigenlijk wel leuk om na 25 jaar weer met Alex te gaan voetballen.”

Want ook leeftijdgenoot Alexander Prent startte op jonge leeftijd bij Saestum. Hij vertrok als C-junior naar DOVO. Na twee seizoenen in Veenendaal haalde NEC hem op. Alexander speelde vier seizoenen achtereen in Nijmegen (op een korte tussentijdse verhuurperiode bij Top Oss na) alvorens naar het Zweedse Halmstads BK te verhuizen. Daar speelde hij drie jaar. Na een seizoen bij Cambuur Leeuwarden ging Alexander het avontuur aan in Vietnam bij topclub Da Nang (2011-2012). Terug in Nederland voetbalde hij eerst drie jaar bij JVC Cuijck, vervolgens een seizoen bij DUNO in Doorwerth. Dit seizoen speelde Alexander bij Sportclub Oranje tot het faillissement van de Arnhemse club, onlangs in februari. De laatste maanden van dit seizoen maakt hij vol bij FC Breukelen.
Alexander is inmiddels met vrouw en twee peuters terug naar Zeist verhuisd en zocht een club dicht bij huis. “Ik werk als salesmanager sponsorship bij FC Utrecht. Mijn leven staat nu in het teken van mijn maatschappelijke carrière, niet langer in het teken van mijn voetbalcarrière. Stoppen was ook een overweging, maar ik heb nog te veel plezier in het spelletje. Ik kon nog elders tegen een vergoeding gaan voetballen, maar dat is niet meer doorslaggevend voor me. Mijn vrouw kan straks met de kindjes naar het voetbalveld fietsen en van daaruit naar mijn ouders, die aan de andere kant van het Zeister Slot wonen. Als ik mijn zoontjes over een paar jaar bij Jonathan aanmeld, kunnen ze zeggen dat papa daar ook nog gevoetbald heeft.”
De aanvaller prefereert voetbal op zaterdag boven dat op zondag. Bovendien wil hij net als Roy niet langer de hele voetbalzaterdag op pad zijn. “Daarom de keuze voor Jonathan in mijn woonplaats Zeist. Jonathan is een mooie, gezonde club op een fraaie locatie. Het verhaal van de nieuwe trainer sprak mij aan. Ik wil graag meehelpen om Jonathan naar de tweede klasse te brengen. Roy en ik kunnen daarin van toegevoegde waarde zijn.”