• Aan de bal: Roy Versluis

  Dat je ‘als wat oudere’ nog steeds op het hoogste niveau kan voetballen, bewijst clubman en centrale verdediger van het Eerste elftal van Jonathan Roy Versluis. Met zijn 36 lentes jong laat hij zien dat hij nog meer dan prima mee kan met de jongere generatie voetballers. Met topresultaat van ons Eerste elftal. Maar het is veel meer wat de clubman op Jonathan doet, onder andere als coördinator van de Groene Welpen op onze kleine veldjes op zaterdagochtend. Lees zelf maar in deze nieuwe ‘Aan de bal’.

  Indrukwekkende voetbal-kilometers in de benen

  Het hart van Roy heeft niet altijd groen-wit geklopt. Sterker nog, het begon rood-wit. De jonge Roy begon zijn voetbalcarrière bij concullega club Seastum. Daar viel hij al snel op bij scouts van de profclubs, waardoor hij al op zijn 10e naar Feyenoord vertrok. Daar doorliep Roy met succes maar liefst 9 jaar van de jeugdopleiding van Feyenoord. Toch was het Eredivisie club RBC Roosendaal die daar uiteindelijk de vruchten van plukte toen Roy 19 jaar was. Via eerste divisie voetbal bij AGOVV en Top Oss, speelde Roy op het hoogste niveau voor amateurs bij GVVV, VVA, SVL en Bennekom. Van deze ervaring en ‘voetbal-kilometers’ in de benen van Roy, profiteert het Eerste elftal van Jonathan nu.

  Druk Baasje

  Maar Roy is niet alleen druk met voetballen in het Eerste van Jonathan. Naast zijn drukke baan als Managing Director bij Otis Elevator Co waar hij eindverantwoordelijke is voor het bedrijf in Nederland, heeft hij ook thuis genoeg om handen met zijn vrouw en drie kinderen. Zij hebben de liefde voor het balspel en de voetbal skills duidelijk geërfd van hun vader. Dochter Evi van 9 speelt in het Jonathan team MO11-2 en zoontje Mels van 6 voetbalt nu nog bij onze Groene Welpen. Roy: “Na de winterstop gaat Mels starten in JO8. Ik word dan samen met Alexander Pathuis coach. Ook Alex heeft bij Jonathan in het eerste gevoetbald en wij kennen elkaar van het voetballen in de zaal. Plezier in het voetbal is zeker als je zo jong bent superbelangrijk. Daar gaan we ons best voor doen!”

  Nothing but the best

  Wat opvalt bij Roy in het voetbal is zijn winnaarsmentaliteit. Anderen omschrijven hem als een echte doorzetter, harde werker en ook als de persoon die de kar trekt. Roy: “Ik kan slecht tegen mijn verlies en wil alles winnen. Dat heeft met de jaren iets minder extreme vormen aangenomen, maar ik zet nog steeds alles op alles voor het beste resultaat en vooral: de winst.”

  Ambitie van en met het Eerste van Jonathan

  Toen bekend werd dat Roy zou gaan stoppen met voetballen op hoogste amateurniveau, was Jonathan er snel bij. Bewapend met een grote bos groene bloemen stonden trainer Rob Zomer en Christiaan Driessen van de voetbalcommissie bij Roy voor de deur met maar één doel: Roy naar het Eerste van Jonathan te halen. Het bleek vooral de toelichting op de visie en wens van Jonathan om sterk te groeien met het Eerste elftal wat Roy aansprak en hem uiteindelijk over de streep trok. “Vooral de hoge ambitie paste goed bij mij”, licht Roy toe. “Ik wil graag bijdragen aan de stijgende lijn en groei van het Eerste van Jonathan. En wat voor mij helemaal de doorslag gaf was het feit dat ik weer met Alexander Prent kon gaan voetballen. Wij zijn ooit samen begonnen bij Saestum toen we nog jong waren en hoe mooi is het als je dan ook zo samen je voetbalcarrière kan eindigen.”

  Groene welpen

  En alsof het nog niet druk genoeg is, pakte Roy ook de coördinatie op van het voetballen van de Groene Welpen op zaterdagochtend. Roy vertelt enthousiast: “Toen mijn zoontje startte bij de Groene Welpen waren ze op zoek naar nieuwe coördinatoren. Ik heb dat toen samen met Alexander Pathuis opgepakt en dat is echt superleuk. En wat een enthousiasme en plezier spat eraf bij die kleine voetballertjes zeg! Omdat er zoveel animo voor is, zijn er inmiddels twee groepen jongens en meisjes van tussen de 5 en 7 jaar te vinden en horen J op onze kleine veldjes op de zaterdagochtend op ons Sportpark achter ’t Slot.”

  Eendracht maakt macht! “Ik ben dus blij dat ik de stap naar Jonathan heb gezet”, benadrukt Roy. “Wat mij betreft gaan presenteren en plezier hand in hand en versterkt het een het ander. Mijn indruk was dat het daar bij het Eerste van Jonathan in het verleden wel eens aan ontbrak. Inmiddels zijn er veel positieve ontwikkelingen binnen de club en is de stijgende lijn duidelijk zichtbaar. Wat een mooie resultaten hebben we behaald! Echt het hoogst haalbare, namelijk 30 punten uit 10 wedstrijden. We hebben alles gewonnen en we merken dat er ook steeds meer supporters langs de lijn staan. Dat is echt fijn en motiveert enorm. De heersende prestatiecultuur met oog voor respect voor elkaar en plezier vind ik belangrijk en is goed waarneembaar binnen het Eerste. Hier speelt trainer en coach Rob Zomer ook een belangrijke rol in. We gaan de winterstop dus goed in met het Eerste en hebben ook veel vertrouwen in de volgende periode. Fijn als alle Jonathan-supporters ons blijven steunen en ons komen aanmoedigen bij wedstrijden! Eendracht maakt macht!”

 • Volgende keer in Aan de bal: ik geef de bal graag door aan Dick van de Streek, lid van de Onderhoudsploeg en jarenlang supporter van Jonathan.