• Aan de bal: Dick van de Streek

  De bal is deze maand van Roy Versluis doorgegeven aan Dick van de Streek. Zoals hij zelf aangeeft ‘ergens in de leeftijd tussen 60 en 70 jaar’, maar één ding is duidelijk: Dick is nog jong van geest. En actief! Vooral binnen onze club. Waarmee? Dat gaan we je in deze nieuwe ‘Aan de bal’ vertellen!

  Teamplayer

  Maar eerst even wat achtergrondinformatie over Dick. Als jonge Dick voetbalde hij vooral in de recreatieve sfeer. Maar daar liet hij het niet bij. “Ik wil graag meer betekenen binnen het verenigingsleven en mijn steentje bijdragen aan de ontwikkeling van Jonathan in samenwerking met andere clubliefhebbers”, vertelt Dick enthousiast. “Dat samenwerken in teamverband, is iets dat ik graag doe. Ik heb als KNVB-scheidsrechter op redelijk niveau wedstrijden gefloten, maar dan acteer je toch meer op individueel niveau en ik ben toch meer een teamplayer”. Dick is al jaren getrouwd met Petra die zijn liefde voor voetbal op de koop toe heeft genomen en zijn inzet voor Jonathan altijd heeft gestimuleerd. Dick benadrukt: “Ik ben echt dankbaar voor de ruimte en support die ik van mijn vrouw heb gekregen en nog steeds krijg. Zonder haar support was het allemaal niet gelukt.”

  Tip: plan een stedentrip

  "Ik ben altijd redelijk honkvast geweest. Ik heb in 49 jaar met veel plezier mijn mooie vak als onderhoudsschilder uitgevoerd bij 4 bedrijven, waarvan de laatste 16 jaar bij Mens Zeist". Inmiddels geniet Dick al een aantal jaar van zijn pensioen. Dick: “Ik heb daardoor meer tijd gekregen om van andere leuke dingen te genieten, zoals het maken van stedentrips. Ik kan een uitstapje naar bijvoorbeeld Deventer, Culemborg en Den Bosch iedereen van harte aanbevelen. Wil je buiten onze grens kijken dan is bijvoorbeeld Malaga, de geboorteplaats van Pablo Picasso, een aanrader. Of Bregenz en Linz in Oostenrijk.

  Indrukwekkende staat van dienst

  Terug naar Jonathan, waar Dick al meer dan 30 jaar te vinden is als vrijwilliger met een indrukwekkende staat van dienst. Zo zagen we hem als assistent-scheidsrechter bij het 1e elftal, teamleider bij zowel het 1e elftal als het 3e elftal, wedstrijdsecretaris bij de senioren, lid van de seniorencommissie, waar hij ook nog eens de financiële zaken verzorgde. Maar daar bleef het niet bij. Ook het traditionele zaalvoetbaltoernooi van Jonathan tussen Kerst en Oud & Nieuw vond menig jaar plaats dankzij zijn inspanningen. En hij ontving niet één, maar wel twee keer de felbegeerde ‘Waarderingsspeld’ van Jonathan voor zijn jarenlange bijdrage als wedstrijdsecretaris én voor zijn bijzondere inzet als schilder van de gebouwen. En nog steeds is Dick te vinden als vaste medewerker van het onderhoudsteam van Jonathan, waar hij al jaren op maandag- en woensdagochtend allerlei hand- en spandiensten verricht. Met resultaat wat ons sportpark ligt er altijd keurig onderhouden bij. Vooral het contact dat hij met de andere vrijwilligers en clubleden heeft, zijn hierbij voor hem erg belangrijk. Dick: “Erg leuk ook om te doen vind ik het om de verkiezing Man of the Match bij thuiswedstrijden van het 1e elftal te verzorgen in samenwerking met Gijs van de Weerd. Dat doen we sinds vorig seizoen.”

  Trots

  “Ik vind het enorm mooi om te zien hoe groot Jonathan inmiddels is geworden”, vertelt Dick trots. “Ik heb de club zien groeien van 750 leden naar meer dan 1400. Ik ben er vooral trots op dat al onze jeugdteams op divisie niveau spelen. Ik volg ons 1e elftal al heel wat jaren. Samen met een aantal supporters bezoeken we zowel de uit- als thuiswedstrijden. Niet onbelangrijk bij de thuiswedstrijden is natuurlijk de 3e helft! En wat een goed resultaat boeken de jongens zeg als ongeslagen winterkampioen! Ik hoop dat dit seizoen eindelijk de felbegeerde stap wordt gezet naar de 2e klasse!”

  Vooruit blijven kijken

  “Ik ben blij dat de hele club op allerlei vlakken in de lift zit”, rond Dick het gesprek af.. Ik heb zoveel mooie herinneringen, echt teveel om op te noemen. Maar wat me het meest bij is gebleven zijn de teamuitjes tijdens de winterstop. En aan het eind van het seizoen samen naar Noordwijk, dat waren nog eens tijden. Echt top! Maar goed, er is in 30 jaar tijd veel veranderd en bereikt. Al blijven er natuurlijk altijd verbeterpunten, dat hoort ook. Mijn belangrijkste statement is dat het belang van de club altijd meer weegt dan dat van het individu. En wat de toekomst brengt voor Jonathan? We gaan het zien. Ik wil vooral vooruit blijven kijken en niet teveel achterom, dan val je van je fiets ;-).