Recreanten

Jonathan biedt ruimte aan recreantenvoetbal. Er zijn verschillende type recreanten bij onze vereniging die echter een belangrijke overeenkomst hebben: ze spelen niet in wedstrijdverband namens Jonathan.

Op dinsdagavond sluit een groep recreanten zich van oudsher aan bij de trainingen van de lagere seniorenteams, de zogenoemde C-selectie. Deze groep recreanten bestaat over het algemeen uit Jonathanners op gevorderde leeftijd. Zij willen of kunnen niet meer op zaterdagmiddag in een seniorenteam spelen. Maar willen nog wel graag eens per week, minder competitief, tegen een balletje trappen.

Sinds 2011 kent Jonathan ook op zaterdagmiddag recreantenvoetbal. Wanneer de competitiewedstrijden zijn beëindigd neemt een trouwe groep recreanten bezit van een kunstgrasveld. Tussen 16.30 en 17.30 uur speelt deze groep haar onderlinge partijtjes. De opkomst varieert van twintig tot dertig deelnemers. Het merendeel van de deelnemers is ook van de partij tijdens de derde helft in de kantine. De groep bestaat voor een groot deel uit vaders van jeugdleden en leiders van jeugdteams. Zij hebben hun kroost eerder die dag zien spelen en binden aan het einde van de voetbaldag ook zelf de kicksen onder. De leeftijd van deze recreanten varieert van grofweg 35 tot 55 jaar.

Een laatste groep recreanten meldt zich op de donderdagavond. Ze noemen zich een groep 60-plussers, maar er bevinden zich ook enkelen bij die een paar jaar jonger zijn. Vermoedelijk voor het (s)loopwerk op het middenveld.

Belangstelling voor recreantenvoetbal bij Jonathan? Aanvullende informatie wenselijk? Neem dan contact op met een bestuurslid.