KRONIEK VAN EEN UNIEKE VOETBALCLUB

(Klik op de groene woorden voor een foto)

Op initiatief van Gerrit Slotboom sr., Joop Westbroek en Dick van Sonderen werd op 10 april 1946 voetbalvereniging Jonathan opgericht. Er bestond een groeiende behoefte aan zaterdagvoetbal, omdat de al bestaande clubs Saestum, Zeist en Patria op zondag speelden. Vanuit de bestaande Christelijke Jonge Mannen Vereniging Jonathan ontstond een onderafdeling ‘voetbal’.

Nog vóór de Tweede Wereldoorlog had Zeist al een voetbalvereniging die op zaterdagmiddag speelde. ODO (Oefening Doet Overwinnen) voetbalde eind jaren dertig met twee teams in de toen nog bestaande christelijke voetbalbond. Tijdens de Tweede Wereldoorlog ging ODO ter ziele.

Na de oprichting van Jonathan in 1946 werden door de textielschaarste de oude shirts van ODO uit de kast gehaald. Groen van kleur met een witte baan op borst- en rugzijde. Dit shirt stond aan de basis van ons huidige tenue.    >meer