Jonathan stoot neus in Benschop; 2-0 verlies

Auteur:
Ies Visser

Opnieuw een nederlaag voor het vlaggenschip. In en tegen Benschop werd een 2-0 nederlaag geleden. Op basis van de 2e helft geen onverdiend verlies.

Troosteloos was het op het sportpark van Benschop aan de Koningin Wilhelminastraat. De regen kwam met bakken uit de hemel en slechts een enkeling stond met paraplu langs de lijn, terwijl het overige publiek op de tribune had plaatsgenomen. Het begint inmiddels traditie te worden dat coach Koos van Tamelen moet improviseren. Ook nu dus weer. Wouter de Lange kende een speelverbod van een wedstrijd, terwijl Koen van Harskamp en Daan Bayer niet wedstrijdfit waren vanwege hun tegen Maarssen opgelopen blessures. Ook keeper Harmen Prenger moest op de tribune plaatsnemen.

In het begin gaven beide partijen elkaar weinig toe. Naar mate de wedstrijd vorderde kreeg echter Benschop een overwicht. Dat leidde tot een grote kans voor Benschop. Een voorzet werd keihard ingekopt maar keeper Robert van der Harten tikte de bal fenomenaal over de lat. Na bijna twintig minuten nam Benschop een voorsprong. De scheidsrechter van dienst keurde de treffer echter wegens  buitenspel af. Vervolgens werd een Benschopse inzet door Dominique Drost van de lijn gehaald. Daarna kreeg Jonathan mogelijkheden de score te openen. Michael Bruggeman verscheen alleen voor de doelman van Benschop maar de inzet werd door de goalie onschadelijk gemaakt. Direct daarna een keihard schot van Sergio Lentz dat via de onderkant lat weer in het veld sprong. Vervolgens appelleerde heel Jonathan voor hands maar de scheidsrechter ging daar niet op in.

Na de rust werd het pleit beslecht. Na bijna vijfentwintig minuten in de tweede helft nam Benschop een voorsprong. Een onnodig veroorzaakte vrije trap werd voor het doel gebracht waar een Benschopper klaar stond om raak te koppen (1-0). Jonathan ging alles of niets spelen en posteerde Dominique Drost in de aanval. Dat leverde jammer genoeg weinig op. Inmiddels speelde Benschop met tien man. Een overtreding op Max Schmitz betekende een rode kaart. Dat belette Benschop echter niet om pal voor tijd de score te verdubbelen. Een snelle uitbraak bracht de linkerspits voor Robert van der Harten en de 2-0 verscheen op het scorebord.

Komende zaterdag de thuiswedstrijd tegen koploper Desto. Aanvang 14.30 uur op het sportpark Achter ‘t Slot

Opstelling Jonathan:

Robert van der Harten, Max Schmitz, Dominique Drost, Henk van Delft, Bart Rijnja, Matthijs Visser, Stephan de Bree, Sergio Lentz (Pepijn Hopstaken), Carel van Waesberghe (Duco van Bulken), Wouter Botermans, Michael Bruggeman (Tim Grapendaal)

Assistent-scheidsrechter:  Jeroen van Duijvenbode