Spelersgroep A-selectie, competitie-indeling Jonathan 1

Auteur:
Voetbalcommissie

Over twee weken start de A-selectie senioren de trainingen voor het nieuwe seizoen. Daarbij veel nieuwe gezichten.

Just Pouw (Saestum), Wouter de Lange (Sporting’70), Bert Brouwers (Hercules J019), Ilidio Miguel (DWSM) en Sergio Lentz (FC de Bilt) zijn de nieuwkomers van andere verenigingen.

Uit onze JO19-1 zijn overgekomen de talenten: Max Schmitz, Rogier van der Hout, Pepijn Hopstaken en Wouter Botermans.

De selectie wordt voorts versterkt met Dylan Sesink Clee, Allard de Bruin, David Buitenhuis, Constantijn Roubos (voorheen Jonathan 3) en Thomas van der Weert en Michiel Wapperom (voorheen Jonathan 5). Allen voormalige selectiespelers.

Vijf spelers zien we komend seizoen niet meer terug in de A-selectie. Lennart van Dijk en Jako den Uyl keerden beiden terug naar de vereniging in hun woonplaats, respectievelijk FC De Bilt en sv Lopik. Jerry Agterberg, Pieter Naeff, Thomas Verheijen en Arno de Kruyf zijn gestopt.

Competitie Jonathan 1

Het eerste elftal speelt ook volgend seizoen in de 3-de klasse D, West 1. Daarin ontmoet het de volgende tegenstanders: DESTO, Benschop, DOSC, Lopik, Focus’07, Maarssen, Kockengen, OSM’75, FC Driebergen, SVM, Voorwaarts, HSSC’61 en sc Everstein.

De laatste drie tegenstanders zijn relatief nieuwelingen. Het Utrechtse Voorwaarts promoveerde via de nacompetitie naar de 3-de klasse, HSSC’61 uit Hei en Boeicop (een dorpje tussen Vianen en Leerdam met ca 1000 inwoners) speelde vorig seizoen net als sc Everstein uit Everdingen in de 3-de klasse van district Zuid 1.

Twee andere nieuwe tegenstanders, OSM’75 en Kockengen, speelden het afgelopen seizoen in de 3e klasse C van district West 1. vv Maarsen tenslotte is na een verblijf van slechts een jaar in de 4-de klasse weer terug op het eerdere niveau.

Kortom, twee promovendi en vier ploegen die vorig seizoen in een ander district in de 3-de klasse uitkwamen. Geen degradanten uit de 2-de klasse.

De eerste competitiewedstrijden:
23 september: Focus’07 - Jonathan
30 september: Jonathan - Maarssen
7 oktober: Benschop - Jonathan 1
14 oktober: Jonathan - DESTO

Het oefenprogramma en de bekerwedstrijden van de A-selectie volgen binnenkort.
De competitie-indeling van de overige Jonathan-teams is nog niet bekend.